Mesoterapia

Mesoterapia-injektiohoito on toimenpide, joka auttaa taistelemaan ihon vanhenemista, maksaläiskiä ja elottomuutta vastaan ilman kirurgin veistä. Mesoterapia on ensisijaisesti sarjahoitona annettava ihoa elvyttävä, uudistava ja ihon laatuun vaikuttava hoito-ohjelma, joka myös tasoittaa pintaryppyjä, värivirheitä ja kosteuttaa ihoa.

Mesoterapiassa käytetään vitamiineja, hyaluronihappoa, aminohappoja, hivenaineita, antioksidantteja ja koentsyymejä. Pistoksilla saadaan paikallisesti ihoon vaikuttavia aineita huomattavan korkeina pitoisuuksina. Vaikutus on erityisen tehokas, koska monia aineita on mahdoton imeyttää ihoon ilman pistoksia. Pienet pistokset ja siinä vapautuvat kasvutekijät nopeuttavat ihon uudistumista. Mesoterapia on kuin mikroneulaus, mutta pistoksen mukana ihoon viedään vaikuttavia aineita. Näin ollen hoito on monin verroin tehokkaampi mikroneulaukseen verrattuna.

Ranskalainen lääkäri, Michel Pistor, keksi mesoterapian jo 1900-luvun puolivälissä, joten menetelmä on ollut pitkään käytössä. Mesoterapia suoritetaan pistämällä hyvin ohuilla neuloilla erilaisia vaikuttavia aineita dermikseen. Käytössämme on ompelukone-tyyppinen ruiskutuslaite, joka tekee hoidosta erittäin nopean ja lähes kivuttoman. Ennen käsittelyä iho puudutetaan paikallispuudutusvoiteella.

Mesoterapia ei sovi potilaille, joilla on diabetes, onkologisia ongelmia (syöpäkasvain), sydäntahdistin, vaikea akne eikä raskaana olevalle potilaalle. Ennen toimenpidettä ja sen jälkeen:

Mesoterapiahoitoa varten ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Pienien mustelmien ilmaantuminen voi olla mahdollista.
Jotta tulos olisi paras mahdollinen, suositellaan hoidon toistamista. Kasvoille suositellaan tehtäväksi mesoterapiahoito 4-9 hoitokertaa 1-2 viikon välein.

Mesolangat

Mesolankakohotuksessa on kysymys kasvojen kohottamisesta injektiona pistettävän  Polydioxanon-langan avulla. Polydioxanon-lanka on verrattavissa itsestään sulavien tikkien materiaaliin. Välittömän kohotuksen lisäksi toimenpide stimuloi kollageenin muodostumista ihossa ja paras tulos onkin nähtävissä 2-6 kuukauden jälkeen toimenpiteestä.

Toimenpiteen asian ydin on nähtävissä sen nimessä ”mesolangat”. Menetelmä on yhdistelmä mesoterapiasta ja langoista. Tärkeimpinä instrumentteina toimivat hyvin ohuet, korkealuokkaisesta teräksestä valmistetut neulat. Neulassa on kiinnitettynä hyvin ohut polydioxanon-lanka. Lanka viedään injektiona suoraan ihoon, johon se vähitellen imeytyy fermentoitumisen seurauksena muodostäen näin ohuen ”pansssarin”. Mesolangat eivät ainoastaan vahvista ihon ulompia kerroksia, vaan parantavat niiden koostumusta samalla tavoin kuin perinteisessä mesoterapiassa.

Menetelmä nuorentaa kasvoja keskmäärin 5-vuodella. Se poistaa sekä pinnallisia että syvempiä juonteita, muotoilee kasvojen ovaalia sekä vahvistaa ihoa. Mesolankoja voi käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin. Tulos riippuu pitkälle käytetystä lankojen määrästä. Nuorempi asiakas voi hyötyä muutamasta langasta, mutta ikäntyneen asiakkaan käsittelyssä käytetään vähintään kymmeniä lankoja. Yhden langan hinta on 18,50€/kpl.

Mesolankojen käytöstä ei ole havaittu allergisia reaktioita. Turvotusta voi esiintyä muutamia päiviä toimenpiteen jälkeen ja mustelmien mahdollisuus on olemassa.

Alueet
– Suu- ja silmänympärysjuonteet
– Nasolabiaalijuonteet
– Poskien ja leuka-alueen kohotus
– Otsan juonteiden siloitus
– Kasvojen ovaalin kohotus
– Kaula ja decollete-alueen muutokset
– Käsien-, lantion-, pakaroiden- ja vatsan muutokset

Hoito-ohjeet
– Ei alkoholia toimenpidepäivänä, eikä kolmeen päivään sen jälkeen
– Ei tupakointia kolmeen päivään toimenpiteen jälkeen
– Ei saunaa kolmeen päivään toimenpiteen jälkeen
– Ei voimakasta fyysistä rasitusta kolmeen päivään
– Ei suositella tulehduskipulääkkeiden käyttöä kahteen viikkoon toimenpiteen jälkeen
– Suihkussa voi käydä toimenpidepäivänä, mutta aluetta ei saa hieroa
– Kipua voi esiintyä muutaman päivän ajan
– Kylmäpusseja voi käyttää tarvittaessa turvotuksen laskemiseksi

Mesolankoja ei suositella
– Asiakkaille, joilla on arven liikakasvutaipumus
– Asiakkaille, joilla on jokin tulehdus tai infektio
– Syöpäpotilaille
– Asiakkaalle, jolla on diabetes, sydänsairaus, verenohennuslääkitys
– Raskaana oleville ja imettäville äideille

Jonna Lehtosella on pitkä pistokokemus, jo vuodesta 2007. Tervetuloa osaaviin käsiin!