Kestomeikki

Kestopigmentointi on tatuointiin rinnastettava käsittely kasvojen ehostamiseksi. Kulmakarvat, silmien- ja huulten rajaukset sekä ohimolahdekkeet on mahdollista värittää asiakkaan mieltymysten ja yleisen kauneuskäsityksen mukaiseksi. Kestopigmentoimalla voi myös värittää luonnollisen näköisen nännin (mamilla tatuaatio)esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen ja rekonstruktion jäljiltä.

Kestopigmentonnin pysyvyys riippuu asiakkaan iästä, ihotyypistä sekä tekijän käsialasta. Keskimäärin kestomeikki pysyy 2-5 vuotta. Liikkuva elämäntapa, asiakaspalvelutyö, heikentynyt lähinäkö ja esimerkiksi alopecia ovat loistavia syitä ottaa kestopigmentointi. Pieni turhamaisuus ja toive näyttää aina hyvältä ovat yhtä päteviä syitä!

Kosmetologi Jonna Lehtonen on tehnyt kestopigmentointia vuodesta 1999, kiertänyt Suomen kauneushoitoloita ja kampaamoita kestomeikkejä tehden sekä kouluttanut muita alan ammattilaisia. Tärkeintä pigmentoinnissa on sen istuvuus asiakkaalle henkilökohtaisesti. Ei muoti, ei se, minkälainen käsittely on ystävällä tai julkisuuden henkilöllä. Mahdollisimman luonnollinen lopputulos on yleensä kaikkein pukevin.

Ennen käsittelyä alue puudutetaan pintapuudutusvoiteella. Tämän jälkeen suunnitellaan suoritettavan kestopigmentoinnin muoto ja väri optimaaliseksi huomioiden aina asiakkaan tyyli ja ikä täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kestopigmentoinnin tekemiseen varataan kaksi tuntia. Tekniikka valitaan toivotun lopputuloksen mukaan sopivaksi. Kulmakarvat voi tehdä esimerkiksi liukuvärjäämällä, karvatekniikalla tai perinteisesti värittämällä. Microblading on oma tekniikkansa, johon myös olemme erikoistuneet. Silmien rajaukset voi tehdä pelkäksi tummennokseksi ripsirajaan, tarkaksi viivaksi valitun leveyden mukaan sekä ikäänkuin häivytetyksi/ smokey eyes-versioksi. Vain taivas on kestomeikissä rajana!

Niin tärkeää kuin hyvän lopputuloksen kannalta on tekijän ammattitaito, kotihoitoa ei saa myöskään unohtaa. Pigmentoinnin tulos näyttää muutaman päivän ajan tummemmalta kuin toivottu lopputulos, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa kuolleen ihosolukon mukana pois. Silmäluomet turpoavat yleensä hiukan rajausten jälkeen ja turvotus voi kestää 1-3 vuorokautta.  Käsiteltyä aluetta on rasvattava vaseliinilla, Helosanilla tai Bepanthen salvalla vähintään kolme päivää, useasti päivässä. Pigmentointi ei saisi kuivua rupimaiseksi, koska ruven irrotessa väriä irtoaa liiallisesti. Hyvin rasvatuissa kestopigmentoinneissa väri pysyy paremmin ja tasaisemmin. Alueen voi pestä puhtaalla vedellä ilman saippuoita ja puhdistusaineita, aamuin illoin kolmen päivän ajan. Käsiteltyä aluetta ei saa tuona aikana meikata. Viikon ajan on syytä välttää aurinkoa, saunaa ja voimakasta hikoilua. Jälkipigmentointi kannattaa tehdä 6 viikon – 6kuukauden välisenä aikana. Tuolloin käsittelyn hinta on 70€. Jälkipigmentoinnin hintaa ei ole sisällytetty ensimmäisen käsittelyn hintaan, koska kaikki eivät sitä tarvitse jäljen ollessa täydellinen. Toisen kestomeikkaajan tekemän pigmentoinnin korjaamisen hinta katsotaan asiakaskohtaisesti. Kestopigmentoinnin vahvistusta suositellaan noin kahden vuoden välein.

Kestopigmentointi sopii melkein kenelle tahansa, mutta sitä ei suositella kuitenkaan kaikille lääketieteellisistä syistä. Mahdollisia kontraindikaatioita kestopigmentoinnille ovat puudutusaineallergia, sokeritauti, verenohennuslääkitys, verenvuototauti, flunssa tai muu tulehdus, herpes, hiv ja hepatiitti. Ennen ajanvarausta on syytä kertoa kestopigmentoijalle edellä mainituista sairauksista. Jos olet altis huuliherpekselle, huulia pigmentoitaessa estolääkityksen voi aloittaa lääkärin ohjeen mukaisesti ennen kestopigmentointia. Silmätulehduksen jälkeen on hyvä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.